Arról már biz­to­san hal­lot­tál, hogy az ecet ki­váló gyom­irtó, de ezen felül még szá­mos do­logra hasz­nál­ha­tod a kert­ben. Olcsó és na­gyon ha­té­kony, így kár lenne nem hasz­no­sí­ta­nod ezt a cso­da­szert az ud­va­ron. Az ecet savas hatásának köszönhetően egyszerűen lehozza a szennyeződéseket és kiválóan fertőtlenít is.  A kertben is hasznunkra lehet,gyomírtóként, és atalaj Ph-értékének javításában. Lássuk, mire lehet még használni a nagy tavaszi kertészkedésben.

1. Tisztítsd meg a régi cserepeket!

Nem kell új virágcserepet venned, ha hegyekben áll a pincében vagy a garázsban a tavalyi. Ha bepenészedett, vagy foltokban kifehéredett,

könnyen megszabadulhatsz a szennyeződésektől, ha pár órára beáztatod, majd durvább szivaccsal áttörlöd őket.

A kerti szerszámokat nyugodtan mosd ecettel, úgy fognak ragyogni, mint új korukban.

2. TÁVOL TARTJA A KÁRTEVŐKET!

A csigák és hangyák ellen is remekül véd. Hígítsd fel vízzel, majd locsold körbe azt a területet, amit védeni szeretnél. Ezzel a trükkel a homokozótól is távol tarthatod például a macskát.

3. A VÁGOTT VIRÁG HOSSZAN TARTÓ FRISSESSÉGÉNEK TITKA!

Szereted a friss virágot az asztalon, de sajnálod, mert olyan hamar elpusztul? Egy liter vízhez adj két evőkanál ecetet és egy teáskanál cukrot. Tedd ebbe a virágokat, sokkal tovább gyönyörködhetsz bennük.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

 

 

Facebook Comments Box