A mai világban sajnos számos egyedülálló anyuka neveli gyermekét és próbálja betölteni az apa szerepét is. Egy gyereknek szüksége van mindkét szülőre ahhoz, hogy érzelmi szinten is fejlődjön és ebben egy apa gyermeke iránti szeretete és figyelme nagy szerepet játszik.

1. Érzelmi szempontból

A kutatások azt bizonyítják, hogy azok a lánygyermekek akik jó viszonyban vannak az édesapjukkal kevesebbet szoronganak és a depresszió kialakulása is ritkábban fordul elő náluk, mi több a stresszes időszakokat is könnyebben átvészelik.

Felnőttkorukra nyitottabbá válnak, harmonikus párkapcsolatban élnek. Az önértékelés, a saját magukról alkotott vélemény, ezek mind olyan dolgok, amelyek megértésére egy apa segítségére van szükség. Amikor egy apa harmonikus kapcsolatot alakít ki a lányával, akkor segít a gyermekének abban, hogy pozitív képet alkosson magáról és tudja kontrollálni az életében történő eseményeket, mindez azért fontos, hogy később a gyermek sikeres és boldog felnőtt legyen.

2. Gyakorlati szempontból

Egy kutatás amelyet a Rutgers végzett azt bizonyítja, hogy azok a lánygyermekek akiknek az apjuk aktívan részt vett az életükben sokkal egészségesebbek lelkileg, mint azok a lánygyermekek akik apa nélkül nőttek fel. Azok a lányok akiknek a nevelésében az apa is jelen van sokkal jobban meg tudják alapozni az életüket, anyagi szempontból is, amely nagyon fontos egy nő számára.

3. Az apára nagy szüksége van a lánygyermekeknek

Az apa szerepe már a terhesség és a szülés ideje alatt nagy segítség, mert az apákban már ilyenkor kialakul a gyermeke iránti felelősség. Amikor egy apa már a gyermeke születésétől kezdve aktívan részt vesz a gyereknevelésben, akkor az anya is nyugodtabb és ezt a gyerekek megérzik.

4. Az anyák szerepe

Az apa mellett egy anyának is nagy szerepe van a gyereknevelésben, anya jó tanácsokat tud adni a lányának arról, hogy mit is jelent nőnek lenni.

A lánygyermekek felnéznek az édesapjukra, ő mutat nekik példát és terelgeti őket. Egy lánygyermek számára fontos, hogy az édesapja mindig mellette legyen, büszke legyen rá.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Comments Box