A bőrünket sokszor mitesszerek és pattanások csúfítják. Ez azt jelenti, hogy a bőr pólusai el vannak tömődve, ezért alakulnak ki a pici fekete pontok és az olykor nagyon csúnya pattanások. A bőrproblémákat jól kezelhetjük természetes módszerekkel, mivel ezek nem irritálják az érzékeny bőrt sem.

Természetes arctisztító

  • Vizezzük be az arcunkat és gy kevés őrölt tengeri sót vegyünk a tenyerünkbe, ezzel dörzsöljük át a bőrünket. Finom mozdulatokkal dörzsöljük át az arcbőrt, így eltávolíthatjuk a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Miután alaposan átdörzsöltük az arcunkat, mossuk meg langyos vízzel. Ez egy természetes bőrradír, ami nagyon hatékony, de nem irritálja a bőrt. Hetente egyszer alkalmazzuk.
  • Készítsünk nyírfateát: 1 evőkanál szárított nyír levélre öntsünk 1,5 dl forró vizet, majd hagyjuk állni 10 percen át és szűrjük le. Amikor a tea kellemes melegre hált, mártsunk bele egy vattapamacsot és töröljük át vele a bőrünket. A nyírfa levele tisztító hatású, jó hatással van a pattanásos bőrre.
  • Egy evőkanál szárított cickafarkra öntsünk 1,5 dl forró vizet, majd hagyjuk állni, 10 percen át, majd szűrjük le. Egy vattapamacsot mártsunk a teába és töröljük át vele az arcunkat. A cickafark pórustisztító és bőrnyugtató hatású, így kifejezetten ajánlott a bőrproblémákkal küszködők számára.

A mitesszeres, pattanásos arcbőrt esténként tisztítsuk meg a szokásos arclemosónkkal, majd mossuk le nyírfa, vagy cickafark teával. Felváltva is alkalmazhatjuk a két teát, mivel nagyon hatékonyak. Néhány hét után már látványos javulás érzékelhető. A bőr egészségesebb és fénylőbb lesz, a pórusok összehúzódnak és így a bőrproblémák is enyhülnek.

A megszokott hidratáló krémünket használhatjuk, de bőrradírra és pakolásokra nem lesz szükség, mivel ezeket helyettesítik a fenti módszerek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box