Mostanában bármit főzök tárkonyos leves lesz belőle… van benne igazság… 🙂 Aminek a legjobban örülök, hogy így még a gyermekeink is megeszik!
Hozzávalók
- 30 dkg borjúhús, vagy sovány sertéshús,
- 2 darab sárgarépa,
- 2 db gyökér,
- 2 db burgonya,
- kisebb zeller,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 tojás,
- bors,
- ecet,
- tárkonylé.
Elkészítés
- Úgy kell elkészíteni a levest, hogy a húst kockára vágva sós vízben főzni kezdjük.
- Amikor felfő, a hosszú metéltre vágott zöldségféléket hozzáadjuk. Ugyancsak beletesszük a vöröshagymát.
- Amikor a hús is és a zöldség is puhára főtt, akkor két tojássárgáját 1 kanál liszttel szép simára keverünk, és besűrítjük a levest. Borssal, tárkonylével ízesítjük.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: ketkes.com
Facebook Comments Box