Mostanában bármit főzök tárkonyos leves lesz belőle… van benne igazság… 🙂 Aminek a legjobban örülök, hogy így még a gyermekeink is megeszik!

Hozzávalók

  • 30 dkg borjúhús, vagy sovány sertéshús,
  • 2 darab sárgarépa,
  • 2 db gyökér,
  • 2 db burgonya,
  • kisebb zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 tojás,
  • bors,
  • ecet,
  • tárkonylé.

Elkészítés

  1. Úgy kell elkészíteni a levest, hogy a húst kockára vágva sós vízben főzni kezdjük.
  2. Amikor felfő, a hosszú metéltre vágott zöldségféléket hozzáadjuk. Ugyancsak beletesszük a vöröshagymát.
  3. Amikor a hús is és a zöldség is puhára főtt, akkor két tojássárgáját 1 kanál liszttel szép simára keverünk, és besűrítjük a levest. Borssal, tárkonylével ízesítjük.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box