![](https://i0.wp.com/kedvencoldalam.hu/wp-content/uploads/2018/05/e4rtewt41.jpg?fit=600%2C400&ssl=1)
Számtalan változatban el lehet készíteni ezt a sütit, de én a nejem által készített finomságot ismertetem. Kisebbik fiam, aki nem csípi a túrót, is benyomott egy párat. Anyósom, pedig egyenesen megdicsérte az alkotót.
Hozzávalók:
250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap megkenéséhez
Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félkeményre sütjük (pont annyi idő szükséges hozzá, amíg a túrós krémet összeállítjuk, a hozzávalóit alaposan összekeverjük kb. 10-15 perc).
![](https://i0.wp.com/kedvencoldalam.hu/wp-content/uploads/2018/05/ztzrezrez0.jpg?resize=551%2C367)
A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.
Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzolunk rá egy kanállal, villával, nyomófecskendővel (ami éppen kéznél van).
Ha kihűlt, felszeleteljük.
![](https://i0.wp.com/kedvencoldalam.hu/wp-content/uploads/2018/05/ztrzretz51.jpg?resize=585%2C390)