Ebben az évben hamar beköszöntött a nyárias meleg, ami a legjobb hír az eperimádóknak. A földeken már piroslik a gyümölcs, amit saját kezűleg is megéri leszedni, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk vásárolni belőle.

A szedd magad-földeken a piaci árak töredékéért

vehetjük meg az epret, érdemes tehát ládákkal felszerelkezni és nekiindulni az eperszedésnek – erre az ország számos pontján van lehetőség, adta hírül a Sokszínű Vidég magazinja! 

A finomságból szedés közben annyit csemegézhetünk,

amennyit csak bírunk, hiszen kizárólag a rekeszeinket mérik le, és az abban lévő mennyiséget kell kifizetnünk. Aki azonban komolyan szeretné csinálni az eperszedést, annak most következzen néhány hasznos tipp, hogy a gyümölcsből a legtöbbet tudja kihozni.

Mikor érdemes szedni?

Az eperföldek nyilván hétvégén a legzsúfoltabbak. Aki teheti, ne ezt az időpontot válassza, inkább pénteken menjen ki. A hétfő a hét legkedvezőtlenebb napja ebből a szempontból, mert hétvégén teljesen leszüretelik az epret. Aki hétköznap nem ér rá, az szombaton reggel már jó korán kezdjen neki a szedésnek.

Hogyan szedjük?

Az epret gyorsan érdemes leszedni, mert nem bírja sokáig a tárolást. Ha melegebb az idő, a rekesz alján lévő eprek befüllednek és elvesztik frissességüket.

Csak az érett szemeket szedjük le, mert a zöldebbek otthon nem fognak beérni. Hagyjunk egy kis szárrészt is a gyümölcsön, így tovább őrzi meg frissességét.

Hogyan tároljuk?

Az epret több napig is tárolhatjuk, ha nem vödrökbe, hanem lapos rekeszekbe szedjük. Ezekben jobban el tud terülni, míg a vödörben inkább csak összenyomódik. Ha már aznap lekvárt készítünk belőle, szedhetjük vödörbe is, hiszen az összenyomódott szemeket is fel fogjuk tudni használni.

Szedd magad eper 2018 országos lista

A Sokszínű Vidék összegyűjtötte, hol és mikor nyitnak a szedd magad földek. Vidd az egész családot!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box