A fehér fogak divatja egyértelműen Hollywood-ból eredeztethető. Egy hófehér mosoly, az egészséges fogak látványa a szépség egyik megnyilvánulása. Az emberek többségét azonban valószínűleg aggasztja a kérdés: hogyan fehérítsem a fogaimat, menjek el orvoshoz, aki horribilis összegért kifehéríti majd azokat, vagy forduljak az otthon alkalmazható praktikákhoz? Megjegyezendő, hogy mindkét esetben nagyon óvatosnak kell lenni, hiszen az ilyen eljárások károsíthatják a fogzománcot.

Ha te is szeretnél szép fehér fogakat, de nincs pénzed a drága fogorvosi műveletre, akkor a következő otthon elvégezhető módszereket neked ajánljuk:

Fogak fehérítése otthon

1. A szóda

Egy kanál szódabikarbóna és egy csipetnyi só keveréke tökéletesen eltávolítja a lepedéket a fogakról, akárcsak a fogak színbeli különbségét. A hófehér mosolyhoz a következőket kell tenned: nedvesítsed meg a fogkefédet, majd a fenti keveréket vidd fel a fogaidra és dörzsöljed el, mintha csak fogat mosnál. Aztán öblítsed ki a szádat vízzel. A szóda nem károsítja a szájüreget, ennek ellenére nem ajánlott ezen módszer folyamatos, főleg nem a mértéktelen alkalmazása.

2. Aloe vera gél

Egy pohár vízben keverjünk el fél pohár szódabikarbónát adjunk hozzá egy teáskanálnyi aloe vera gélt, 10 csepp citromolajat és 4 teáskanálnyi növényi glicerint. Alaposan keverjük össze, majd ezzel a keverékkel minden nap dörzsöljük át a fogainkat. Örökre elfelejtheted a lepedéket és a fogkövet!

3. Narancshéj

Gyors és egyszerű módszer a fogaink tisztításra, ha a narancs héját használjuk. Dörzsöljük be a fogainkat, majd további tíz percig hagyjuk rajta a narancshéjat. Egyszerűen megszabadulhatunk így a fogkőtől.

4. Egy másik egyszerű módszer a citrusfélék héját használni a következőképpen:

kávédarálón daráljuk le a citrusfélék belső fehér hártyáját, és ezt adjuk a fogkrémhez. Naponta használhatjuk, mert gátolja a fogkőképződést, továbbá természetes és olcsó módja a sárguló fogzománc kifehérítésére is.

A fogfehérítés után a fogaink sokkal érzékenyebbé válnak, ezért különös figyelmet kell fordítani a fogzománc és az íny erősítésére! Oszd meg a fogfehérítés eme módszereit barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy az ő mosolyuk is tökéletes lehessen!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box