A bőséges paprikatermés elérése érdekében érdemes beáztatni a magokat még ültetés előtt, hogy jól megszívják magukat vízzel és könnyebben csírázzanak. Ha már a kicsírázott magokat ültetjük el, sokkal bőségesebb termésre számíthatunk.

A paprika csíráztatása

Mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb módszert a paprikamagok beáztatására, mi most szeretnénk bemutatni nektek néhány ötletet ehhez.

1. A paprika magok beáztatása papírtörlőn nem a leghatékonyabb, mert a papír elszakad és a magokat nehezen lehet szétválasztani egymástól.

2. Nedves konyhai törlő is megfelel – a paprika magok szépen elhelyezhetők ezen a törlőn, majd úgymond becsomagolhatjuk őket és beletehetjük egy hermetikusan záródó zacskóba, ezután pedig meleg helyen tarthatjuk 2- 3 napig, amíg kicsíráznak.

3. A paprika magok beáztatása mosogatószivacson egy új és érdekes ötlet. Vegyünk elő két darab tiszta mosogatószivacsot, majd nedvesítsük be meleg vízzel. Az egyik szivacsra tegyük rá a magokat, a másik szivaccsal pedig takarjuk le őket. Húzzunk befőzőgumit a két szivacsra, majd tegyük egy hermetikusan záródó zacskóba. Tegyük meleg helyre 1 – 3 napra, amíg a magok kicsíráznak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

 

 

 

Facebook Comments Box