A tej minden konyhában megtalálható, mert önmagában is finom, de rengeteg süteményhez is használjuk. Ma bemutatjuk nektek, hogyan használhatjátok fel a tejet a kertetekben is!

 1. Tárgya helyett

A tej felhasználása trágyaként nagyon jó hatással van a növényekre, megerősíti őket. Azok a tápanyagok amelyek a tejben megtalálhatóak, ugyanolyan jó hatással vannak a növényekre mint az emberekre vagy az állatokra. A tejben található tápanyagoknak köszönhetően egészségesebb termést kapunk.

2. A tej mint gombaölő szer

Vízzel hígított tejjel kezelhetjük a gombás vagy penészes leveleket. A tejes keveréket a következők alapján készítsük el: egy rész tej és 3 rész víz. Töltsük a keveréket szórófejes flakonba, majd 10 naponként egyszer fújjuk be a beteg leveleket vele. Ezt a módszert alkalmazhatjuk már abban az időszakban amikor elkezdjük a kertészkedést, mert megelőzésként is kitűnően működik.

3. A növények földje jobb minőségű lesz a tejtől

Ha a növények földjébe tejet öntünk, akkor sokkal jobb minőségű lesz, mert felszívja azokat a vitaminokat és a tápanyagokat amelyek a tejben találhatóak. Egyes kertészek tejporral szórják meg a termőföldet, de használhatunk erre a célra tejet is, vízzel hígítva.

4. A tej védi a paradicsomokat

Ahhoz, hogy a paradicsompalántákat meg tudjuk védeni a penésztől és egyéb betegségektől, készítsünk egy természetes permetet, amihez egy rész tejre és 9 rész vízre lesz szükségünk. Locsoljuk meg ezzel az oldattal a palántákat havonta egyszer, így nagymértékben hozzájárulhatunk a növények egészséges fejlődéséhez és a betegségek megelőzésében is segít.

5. A tej elriasztja a bogarak egy részét is

A tej és víz keverékéből készített permetszer a bogarak egy részét is elriasztja.

6. A tej és a melasz

Ha a tejet összekeverjük melasszal akkor még jobb hatást érhetünk el a növények egészségének megőrzésében. Ez a keverék szénhidrátokban gazdag, ezért a növények erősebbek és ellenállóbbak lesznek tőle. Ha nem szeretjük ennek a keveréknek a kellemetlen illatát, akkor fakár fel is hígíthatjuk kevés vízzel.

Próbáljátok meg ti is a tejet felhasználni a kertetekben, meglátjátok megéri.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Comments Box