Manapság a mosószerek választéka egészen hatalmas. Éppen ezért, néha nagyon nehéz megjósolni, hogy egy adott mosószer minősége jó, vagy sem. Vannak olyanok, amik ugyan eltávolítják a foltokat, de egy fehéres lerakódás marad utánuk a sötétebb ruhákon, míg mások, melyek ugyan megkímélik a színes ruhákat, de hatásuk a ruhára legfeljebb frissítő, semmi esetre sem folttisztító.

A jó mosószer ismérve

Meglehetősen sokáig keresgélhetünk a különböző márkák és árkategóriájú termékek között, kiadva közben rengeteg pénzt, de ha ismerjük az alábbi egyszerű trükköt, akkor azonnal meghatározhatjuk, minőségi-e az adott mosópor, vagy sem.

A mosópor minőségének meghatározásához fel kell oldani egy pohár vízben 1 evőkanál mosóport, majd egy főtt tojásból hasítsunk ki egy darabka tojásfehérjét és tegyük az oldatba.

Ha egy nap után a tojásfehérjét változatlan állapotban találjuk, akkor az a mosópor rossz minőségű. Amennyiben a fehérje lágyabbá vált és még egy kicsit elkezdett feloldódni, a mosópor alkalmas a színes ruhák mosására és a kevésbé makacs szennyeződések eltávolítására.

Viszont ha a tojásfehérje teljesen feloldódott, ez azt jelenti, hogy az adott mosópor ideális fehér és erősen szennyezett dolgok mosására is!

Most mutatunk még egy gyors tesztet. Szükségünk lesz kis üvegedényekre, a kipróbálandó mosóporok számának megfelelő mennyiségben. Töltsük meg ezeket egyenként 50 ml meleg vízzel. Mindegyikben oldjunk fel egynegyed teáskanálnyi mosóport. Ezután minden oldathoz csöppentsünk két-két csepp brillinatzöld oldatot (ez egyfajta fertőtlenítőszer) majd figyeljük meg a víz színét.

A kiváló minőségű fehérítő hatású mosópor oldatában a zöldes szín nagyon hamar színtelenné változik, ennek megfelelően ezzel a fajta mosóporral lehet (és kell) mosni a fehér ruhadarabokat.

Ezeknek az egyszerű trükköknek hála, az ágyneműid és törölközőid mindig tiszták lesznek mosás után. Mindenképpen oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

 

 

 

Facebook Comments Box