Megbetegedtél, mert előző nap heves veszekedésbe bocsátkoztál valakivel. Nagyon fáradtnak érzed magad, mert az egyik családtagod folyamatosan megbánt. Megijedtél és félsz belekezdeni a legegyszerűbb dolgokba is, mert biztos vagy benne, hogy nem vagy képes megoldani. Gyenge vagy, a lelked állandó nyomás alatt van, úgy érzed, hogy kicsúszott alólad a talaj. Miért?

Minden betegséged, bánatod és szerencsétlenséged, rossz közérzeted, haragod és az életuntságod csak a következményei a gondolataidnak és cselekedeteidnek! Gyakran elfelejtjük a legfontosabbakat, illetve kicseréljük az anyagiakra, pedig valójában a legfontosabb dolog az, hogy tökéletes harmóniában éljünk magunkkal.

Egy bölcs öreg azt mondta,

hogy mindössze 3 dolog van, amelyre az egész életünk épül. A „3” az a szám, amelynek jelentése szent a világ szinte minden vallásában és kultúrájában.

A „három dolog aranyszabálya” feltárja az örök értékek titkát, ezek azok, amelyeket világunk esszenciájának tekintenek. Amennyiben betartod ezeket, feltárul előtted a boldogság titka, és meglátod, hogy az életed fokozatosan javulni fog!

Keleti bölcsességek

A „három dolog szabálya”

1. Három dolog nem jön vissza: idő, szó, lehetőség.

2. Három dolgot nem szabad elveszíteni: nyugalom, remény, becsület.

3. Az életben az alábbi három dolog a legértékesebb: a szeretet, a meggyőződés, és a bizalom.

4. Az életben az alábbi három dolog a legkevésbé kiszámítható: a hatalom, a szerencse, és a vagyon.

5. Három dolog határozza meg a személyt: a munka, a becsületesség, és az elért eredmények.

6. Három dolog pusztíthat el egy személyt: a bor, a büszkeség, és a harag.

7. Három dolog, amit a legnehezebb mondani: ”szeretlek”, „Bocsáss meg!”, „Kérlek, segíts nekem!”.

Oszd meg ezt a felbecsülhetetlen bölcsességet családtagjaiddal és barátaiddal is! A boldogság elérésének kulcsa az, ahogy te viszonyulsz magadhoz és a körülötted lévőkhöz. Ne hagyd, hogy ezek a kulcsok berozsdásodjanak!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

 

Facebook Comments Box