A lusta epének több tünete is van. A fájdalom általában jobb oldalon jelentkezik. A szájíz furcsa lehet, hányinger, hasmenés, fejfájás, szédülés is előfordulhat. A fájdalom lehet enyhe, de akár görcsös is. Amikor úgy éred, hogy epebántalmaid vannak, rögtön kezd el alkalmazni a petrezselyemgyökeres módszert. Az almaleves módszer megelőzésnek is nagyon jó. Ha egyes ételeket nem tudsz elfogyasztani, mert rögtön kellemetlen tünetek törnek rád, próbáld ki a kúrát.

Természetes módszerekkel lehet serkenteni az epeműködést, ezek kíméletesen és gyorsan hatnak.

Petrezselyemgyökér – gyors segítség epebántalmak esetén

1 kg petrezselyemgyökeret megmosunk, meghámozunk és feltesszük főni 2 liter vízben Addig főzzük, amíg 1 liter víz marad alatta.

A léből reggel és este kell fogyasztani egy pohárnyit, amíg el nem fogy. A kezelést meg lehet ismételni. A kúra folyamán ajánlott egy törölközőt meleg vízbe mártani és a fájó területet borogatni vele, amilyen gyakran csak lehet.

Almalé – megelőzheted az epebajokat

Az almalé kimossa a szervezetből a toxinokat. Háromnapos almalékúrát végezz. Fontos, hogy frissen facsart almalevet fogyassz.

Az első napon reggel 8-kor fogyassz egy pohár almalevet, majd 10, 16, 18 és 20 órakor is igyál egy pohárral. Este végy egy forró fürdőt, szappan nélkül, ez fontos, mert ez is elősegíti a szervezet kitisztulását. A második nap is ezt kell tenned. A harmadik nap reggel 8-kor igyál meg 2 pohár almalevet, majd 30 perc múlva 120 ml olívaolajat és egy pohár almalevet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box