Ha szeretnéd egész évben felhasználni az epret, érdemes lekvárt főzni belőle. Az eperlekvár valódi csoda, ami minden süteményt megédesít. Ha eddig még nem készítettél belőle lekvárt, érdemes kipróbálnod.

Hozzávalók

  • 4 kg eper,
  • 1 kg cukor,
  • 1 mokkás kanál citromsav,
  • késhegynyi nátrium-benzoát befőzési tartósítószer.

Elkészítés

Az epret megmosom, kicsit szétnyomkodom, egy fazékba 4 kg eperhez tettem 1 kg cukrot, felteszem főni, teszek egy mokkás kanál citromsavat a színe megtartásáért, és mikor felfő kb. 20 perc alatt készre főzöm. Belekavarok egy késhegynyi tartósítót és teszem is üvegekbe. Végezetül szárazdunsztba teszem amíg kihűl.

Erika Dako receptje!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

 

 

Facebook Comments Box