Annak érdekében, hogy egészségünket megőrizzük, ezt a négy tevékenységet minden nap el kell végezni. Sok hatékony egészségmegőrző eljárás létezik, de a leghatékonyabbak azok, amelyeket reggel, az alvás után végzünk. Ezek nem vesznek több időt igénybe, mint 5 perc, viszont az egészségre gyakorolt hatásuk felbecsülhetetlen.

Amit nagyon fontos megemlíteni: az a rendszeresség. Ha napi rendszerességgel végezzük el ezt a négy egyszerű műveletet, az eredménye hamarosan jelentkezni fog. Eleinte egy kissé nehéz lesz, de aztán már szokássá válva szinte észre se veszed. Amire szükséged lesz: citrom, víz, méz, valamint hidrogén-peroxid.

A reggeli tevékenységek

1. A nyelv tisztítása

Reggelente sokan mosnak fogat, de a nyelvüket már sokkal kevesebben mossák meg, pedig erről se lenne szabad megfeledkezni, hiszen ezen eljárás fontossága már az ókorban is ismert volt. A nyelv tisztításának a napi szájhigiéniás ápolásba történő felvételét már Ibn Szína (latinosan Avicenna) is ajánlotta. Ma ezt végezhetjük egy hagyományos fogkefével is, de akár egy erre kialakított speciális eszközzel is.

És hogy miért fontos a nyelv alapos megtisztítása?

 • Megszabadulhatunk olyan baktériumoktól, melyek a gyomorba kerülve betegséget okozhatnak.
 • A nyelven található baktériumok a leggyakoribb okai a rossz szájszagnak és a szájüregben kialakuló betegségeknek.

2. Egy pohár forró víz

Sokak számára ismert, hogy az alvás után szervezetünk vízháztartását újra helyre kell állítani. Melegíts fel (de ne forrásig) szűrt vizet. Figyelj arra, hogy ne forrjon, öntsél tele egy poharat ezzel a vízzel, majd tegyél bele egy szelet citromot, vagy csepegtess bele egy kevés citromlevet. Kis kortyokban fogyaszd el 20 perccel a reggeli előtt.

És hogy miért egészséges ez az egyszerű folyadék?

 • A víz normalizálja az emésztőrendszert, előkészíti a gyomrot az étel befogadására.
 • Javítja az anyagcserét és segíti a fogyást.
 • Tisztítja a májat.
 • A citrom leve olyan, a szervezet számára fontos mikroelemet tartalmaz, mint például a kalcium, foszfor, nátrium, kálium, magnézium vagy a vas, továbbá sok benne a C- és B-vitamin.

3. Egy kevés méz az étkezés előtt

Tíz perccel a reggeli étkezés megkezdése előtt fogyassz el egy kávéskanálnyi mézet, és igyál rá vizet. A méz feltétlenül legyen természetes eredetű és friss.

Miért hasznos reggel egy kiskanál mézzel indítani a napot?

 • A méz egy csodálatosan gazdag vitamin és ásványi anyag forrás, emellett tartalmaz glükózt és fruktózt, amelyek a szervezetet energiával látja el, serkentik az agytevékenységet és javítják a munkabírást.
 • Növeli az immunrendszer ellenálló képességét
 • Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően lassítja a szervezet öregedését és elhasználódását.

4. Szájöblögetés hidrogén-peroxid oldattal

A reggeli után öblögess víz és hidrogén-peroxid keverékével. 5-7 csepp 3%-os hidrogén-peroxid oldatot 50 ml tiszta vízben, melyet előtte felforraltál.

Miért kell hidrogén-peroxiddal öblögetni reggeli után?

 • Ezáltal megelőzhető a fogszuvasodás, illetve más fogbetegségek, valamint az ínybetegség.
 • Megszünteti a kellemetlen szájszagot
 • Kissé fogfehérítő hatással is bír.

Ha minden reggel elvégzed ezeket az egyszerű eljárásokat, egészséged sokat fog javulni. Ha tetszettek ezek a tanácsok, és nem vagy allergiás ezek közül egyik összetevőjére sem, tanácsoljuk, hogy már holnap kezdd el egészséged megóvása érdekében!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Comments Box