Azt gondolhatja, hogy az otthona egy szép és kényelmes hely. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ez nem feltétlenül igaz? Valahol a konyhai fiókokban biztosan van néhány műanyag kés és kanál. A komód rejteget néhány régi kozmetikumot, amelyeket nem dobott ki, mert „sosem lehet tudni, mi jöhet még jól”.

Vessünk véget ennek! Ezektől a dolgoktól meg kell szabadulni! Minél hamarabb, annál jobb!

1) Légfrissítők

Számos olyan légfrissítő van, amely a címkékről valahogy hiányzó toxinokat tartalmaz. Ha frissebb levegőt szeretne a WC-ben, akkor jobb, ha búcsút mond a vegyszereknek, és valami természetesre cseréli őket, például illóolajokra vagy parfümös tasakokra.

2) Műanyag tányérok és poharak

A műanyag tányérok könnyűek, és nekik köszönhetően nem kell aggódnia amiatt, hogy egy buli után egy halom tányért és poharat kell elmosogatnia. Akár tetszik, akár nem, a műanyag káros mind számunkra, mind a bolygó számára. Ma már könnyen találni papírpoharakat és tányérokat, valamint fa evőeszközöket. Éppen ezért a következő grillpartira környezetbarátabb megoldást is használhat.

3) Régi magazinok, képeslapok és dokumentumok

Ha még mindig őriz néhány régi magazint vagy értelmetlen képeslapot, akkor jobb, ha még ma kidobja őket. Tudom, hogy időnként jól jönnek, de valójában nem tesznek mást, csak porosodnak és zsúfolják a lakást.

4) Régi szőnyegek

A szőnyegek gyűjtik a port, és legalább hetente kétszer ki kell őket tisztítani. Sajnos a legtöbbünknek nincs elég ideje erre. A feltekerésük és tárolásuk nem megoldás, mert így is felszedik a port és sok helyet foglalnak. Ismét az eltüntetésük a legjobb megoldás.

5) Műanyag virágok

A növények melegséget kölcsönöznek a helyiségeknek, amennyiben nem műanyagból készültek. Még ha borzalmas kertész is, akkor se válasszon műanyag növényeket alternatívaként. Helyette miért nem választ inkább szukkulens növényeket vagy kaktuszokat, hiszen ezek nem túl igényesek. Minden, amit a műnövényekből kap, az a por és a szörnyű belső kép. Emellett idővel elhalványulnak, és egyszerűen rosszul néznek ki.

6) Törölközők

Ha sok törölközője van, akkor jobb, ha a szekrényben tárolja őket. A fürdőszobákban általában meleg és nedves a levegő, ami tökéletes környezetet biztosít a baktériumok szaporodásához.

7) Fürdőszobai függönyök, amelyeket még soha nem mostak ki

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a szappanhab és egyéb kozmetikai lerakódás baktériumok melegágyává válhat, ami számos fertőzést okozhat, különösen a gyenge immunrendszerű emberek esetében. Tisztítsa a fürdőszobai zuhanyfüggönyt rendszeresen szódabikarbónával és ecettel. Ha már nagyon öreg és koszos, inkább dobja ki.

8) Gyanús anyagokat tartalmazó körömlakkok

Számos körömlakk termék tartalmaz formaldehid és más veszélyes anyagokat. A kozmetikusok nagyon gyakran súlyos betegségeknek vannak kitéve, mivel ezekkel a termékekkel kell dolgozniuk. Ezért gyakran láthatja őket védőmaszkot viselni. Mielőtt új körömlakkot vásárol, olvassa el a gyártó utasításait. Ha nem tudja kitalálni, hogy mi biztonságos és mi nem, kérdezze meg a kozmetikusát.

9) Kozmetikumok, amelyeknek lejárt a szavatossági ideje

Soha ne használjon régi kozmetikumokat, mivel azok nemkívánatos hatásokat okozhatnak. A hidratáló balzsamok nem biztos, hogy védik, az arckrémek pedig elveszíthetik hidratáló tulajdonságaikat. A sminkkozmetikumok kiütéseket vagy bőrirritációt okozhatnak.

10) Túlterhelt hosszabbító kábelek

Nekünk is van belőle néhány. Azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogyan működnek. Egy túlterhelt hosszabbító kábel akár tüzet is okozhat. Egy kevésbé drámai forgatókönyv szerint belebukhatunk az összegabalyodott kábelekbe, és megsérülhetünk.

11) Kihúzható kanapé csere

Minél idősebbek leszünk, annál több kényelemre van szüksége a testünknek, például alvás közben. Talán itt az ideje, hogy régi kanapéját egy kényelmes ágyra cserélje. A kihúzható ágyak rengeteg port és baktériumot gyűjtenek, mivel napközben gyakran fedetlenül állnak.

Elhatározta, hogy már most elkezdi a takarítást?

Facebook Comments Box