Gondot okoz, hogy dísznövénye újra virágba boruljon? Meg kell tanulnia, hogyan kell az orchidea gyökereit metszeni. Próbálja ki, és csodálja meg az eredményeket.

Az orchidea gyökereit a megfelelő időben kell metszeni

Ha lelkes kertész, és különösen orchideabarát, akkor tudja, hogy a dísznövényeknek rendszeres gondozásra van szükségük.

Ez számos olyan feladatot foglal magában, amelyek segítenek biztosítani a növény általános egészségét, valamint a bő virágzást.

Ha azt szeretné, hogy orchideái újra virágozzanak, az egyik legfontosabb ápolási feladat a gyökérvágás. Ezt nem lehet akárhogyan elvégezni, hanem nagyon pontos ütemterv szerint kell.

Gyakorlatilag a virágzás után kell ezt elvégezni, amikor a bimbók elkezdenek kiszáradni. Ekkor a növénynek már nincsenek tartalékai ahhoz, hogy újra virágozni tudjon. Ezt nevezik a természetes energiacsökkenés fázisának.

Az újbóli metszés előkészíti az orchideát az újjászületésre és az új növekedési ciklusra.

Követendő lépések

Az orchidea gyökereinek megfelelő metszéséhez először is egy éles ollóra van szüksége; Fordítson különös figyelmet az eszközök fertőtlenítésére, mivel ez megakadályozza a fertőzéseket és csökkenti a növényt érő stresszt; Vágja le a rothadt vagy száraz gyökereket, mivel ezek használhatatlanok; Az egészséges résztől néhány milliméteren belül metszen, hogy megőrizze a növény épségét; Hagyja meg a gyökereket egészségesen és kissé levegőben, mivel hozzájárulnak a fotoszintézishez; Azokat a növényeket, amelyek kinőtték a cserepüket, szét kell osztani; Válassza szét a gyökereket úgy, hogy minden egyes rész jó arányban tartalmazzon egészséges gyökereket; Ily módon nemcsak az anyanövény egészségét segítheti, hanem orchideáit is szaporíthatja.

A gyökérvágás utáni gondozás fontossága

A gyökérmetszés után az orchideák bizonyos mértékű stressznek vannak kitéve. Hogy ezt korlátozza, és segítse gyors gyógyulásukat, gondoskodjon arról, hogy a növény megfelelő környezetben legyen.

Még a metszés előtt helyezze a cserepet a megfelelő helyre. Ez ott fogja tartani a növényt, amíg az meg nem gyógyul.

A növénynek nemcsak jó természetes fényre van szüksége, hanem megfelelő páratartalomra is.

Ha pontosan betartja ezeket a tanácsokat, garantálhatja a jobb sebgyógyulást, a kevésbé stresszes orchideát és a bőséges virágzást a jövőben.

Facebook Comments Box