Olyan trük­köt mu­ta­tunk, ami rend­kí­vül meg­könnyíti majd az éle­ted. Imádni fogod!

 

Elképesztően ügyes trükkökre használhatod otthonodban az ecetet. Olyan praktikákban lesz segítségedre, melyeket nem is gondoltál volna! Mutatjuk a legjobbakat és leghasznosabbakat, figyelj!

1.  Mikró tisztítása

A makacs ételmaradékok, könnyedén letörölhetők ezzel a trükkel. Nincs más dolgod, mint egy tálba önteni 1 csésze vizet és 1 csésze ecetet. 10 percre állítsd be a mikródat a legmagasabb fokozaton, és tegyél a tálba egy fogpiszkálót, hogy ne fusson ki belőle a folyadék. Ezután már csak át kell törölnöd egy nedves, puha ronggyal a kipárolgó gőztől fellazult szennyeződéseket, és máris tiszta a készülék.

2. Eldugult lefolyók

Öntsd egy tálba szódabikarbónát, majd feleannyi ecetet. Habzani fog a keverék, de amikor a habzás elmúlik, adj hozzá annyi meleg vizet, mint amennyi ecetet raktál bele. Ezután öntsd az egészet az eldugult lefolyóba, majd 5 perc után öblítsd át hideg vízzel. Máris búcsút inthetsz a keserves dugulásnak.

3. Tintafolt eltüntetése

A kifolyt tintával vagy golyóstollal összemaszatolt felületet egy csapásra megtisztíthatod ecet segítségével. Nincs szükség durva dörzsölésre vagy drága folttisztítóra. Egyszerűen töröld át ecetes szivaccsal az anyagot.

4. Hűtőszag elűzése

Mulaszd el a kellemetlen, de annál tipikusabb „hűtőszagot” ecet segítségével! Töröld át a hűtő belsejét ecetes vízzel, és máris mélyeket lélegezhetsz anélkül, hogy illatosítókhoz kellene folyamodnod.

5. Bőr fényesítése

Tedd újra fényessé a bőrből készült felületeket! Legyen szó akár ülőgarnitúráról, akár táskáról vagy cipőről, az ecet a segítségedre lesz! Fele-fele arányban keverj össze ecetet és lenolajat. Egy szórófejes flakonból spricceld a felületre, majd töröld át szárazra egy puha ronggyal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box