Az öblítőt sokan csak mosáshoz használják, pedig sok minden másra is felhasználható, ma szeretnénk megismertetni veletek néhány helyzetet, amikor nagy hasznotokra lehet.

 1. Ablaktisztítás

Keverjünk össze egy edényben vizet és öblítőt 4/1 arányban, így egy kiváló ablaktisztítószert kapunk. Az ablakaink csillogóak lesznek tőle.

2. Kitisztítjuk az autóülésen lévő pecséteket

Keverjünk össze vizet és öblítőt, majd mártsunk egy szivacsot a keverékbe és ezzel töröljük át a piszkos részeket. A foltok nyom nélkül eltűnnek.

3. Nagytakarítás

A lakásunkban lévő ajtókat mossuk le 1/1 arányban kevert víz és öblítő keverékével. Ugyanezzel a keverékkel lemoshatjuk a csempét és feltörölhetjük a járólapot is.

4. Bőrből készült dolgok tisztítása

Ha a bőrből készült táskánk vagy csizmánk piszkos lett, akkor a tisztításukra a legalkalmasabb az öblítő. Mártsunk egy rongyot öblítőbe, majd ezzel töröljük át a piszkos felületet.

5. Megjavítjuk a cipzárt

Ha azt vesszük észre, hogy valamelyik cipzárunk nehezen húzható fel, vagy le akkor csepegtessünk rá pár csepp öblítőt és nem fog többé akadni.

6. A padló ragyogni fog

Tegyünk a felmosóvízbe 3 evőkanál öblítőt, ezzel a keverékkel mossuk fel a padlót és ismét ragyogni fog.

7. Leszedjük a régi tapétát

Ha szeretnénk kicserélni a régi tapétát, de nem tudjuk maradéktalanul leszedni, akkor keverjünk el egy adag öblítőt 1 liter meleg vízben, vigyük fel arra a felületre ahonnan a tapétát nem tudjuk leszedni. Fél óra elteltével könnyen leszedhetjük a legmakacsabb tapétát is.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Comments Box