Min­den fog­krém­ alján van egy szí­nes ikon. Sokan azt hiszik, ez je­löli az össze­te­vő­ket. Nem így van

 

Sokan nem törődünk azzal, hogy mit tartalmaz a fogkrémünk. Egy átlagember napi kétszer mos fogat, így indítjuk, és zárjuk le a napunkat. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan, és mivel mosunk fogat.

Egyre felkapottabb az a pletyka, félhír, hogy a fogkrém alján lévő színes csík, vagy négyzet alapján megítélhetjük a fogkrémünk összetevőit.

Soha ne használj fekete jelű fogkrémet, állítja néhány honlap

Színek és összetevők

Fekete: olyan anyagokat tartalmaz, ami növeli a fogágybetegségeket. 100 %-ban szintetikus anyagokat tartalmaz, amelyek karcolják a fogakat, ezért ezekkel a típusú fogkrémekkel hetente csupán 1-szer lehetne fogat mosni.

Piros: olyan anyagokat tartalmaz, amik veszélyesek az egészségre. 50%-ban szintetikus, 50 %-ban természetes összetevőkből áll.

Kék: olyan szintetikus anyagokat tartalmaz, amelyek nem veszélyesek az egészségre. 80 %-ban kémiai, 20 %-ban természetes anyagokat tartalmaz, ezért hetente 2-3 alkalommal javasolt a használata.

Zöld: 100 %-ban természetes összetevőkből áll. Ezt a típusú fogkrémet javasolják a mindennapi fogmosáshoz.

Az igazság

tudatosvásárlo.hu megkérdezte erről a OÉTI kozmetikai részlegét.

Vezetője, dr. Móréné Horkay Edit elmondta, a tubuson található csík csupán gyártástechnológiai jelzés, csomagolás közben ez jelöli a tubus végét. Ugyanezt erősítette meg Murányi István a Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (COSMOS) főtitkára.

Vagyis a csík színe attól függ, milyen színű a tubus felirata. És valóban: a fekete betűsön fekete, a kék betűsön, kék, a piroson piros, a zöld feliratú tubuson zöld a csík.

Bizonyos fogkrémek tartalmazhatnak káros anyagokat, ezekről érdemes megkérdezni a fogorvost, vagy a gyógyszerészt. És mindig utána kell járni, hogy a városi legendák igazak vagy nem. 

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Comments Box