A mosógép hasznos dolog, nagy segítségére van minden háziasszonynak, sok időt takarítunk meg a használatával, de néha előfordul, hogy a makacs foltok nem tűnnek el a ruháról egy mosás alkalmával.

Ilyenkor folttisztítót vásárolunk, de ha természetesebb megoldásra vágyunk, akkor házi praktikákat is kipróbálhatunk, amelyektől foltmentesek lesznek a ruháink.

Univerzális szer

Bármilyen makacs pecsét eltávolítására alkalmazhatjuk a következő keveréket: áztassuk be a ruhát egy lavórba, majd tegyünk az áztatóvízhez 1 evőkanál szódabikarbónát és hagyjuk a ruhát ázni 30 percig, majd mossuk ki a megszokott módon.

Zsírpecsétek eltávolítása

A hintőpor és a kukoricából készült keményítő bármilyen olaj vagy zsír okozta foltot eltávolít. Szórjunk a foltra hintőport, vagy keményítőt, még mielőtt a folt megszáradna. Hagyjuk így egy éjszakát állni. Reggel mossuk és öblítsük ki a ruhát meglátjuk, hogy ismét foltmentes lesz.

Az izzadságfoltok eltávolítása

A foltos részt dörzsöljük be ecettel, hagyjuk állni egy órán át és mossuk ki a szokott módon.

A mindennapi mosáshoz

Öntsünk egy pohár ecetet minden mosáshoz. Az ecet eltávolítja a kisebb foltokat és az izzadságszagot.

A nehezen kiszedhető foltok eltávolítása

Törjünk össze 5 darab aszpirin tablettát, a foltos részt vizezzük be és dörzsöljük be az aszpirinnek. hagyjuk állni 30 percig és mossuk ki. Bármilyen foltot eltudunk távolítani ezzel a módszerrel.

Antibakteriális hatás

A citromlé eltávolítja a baktériumokat és segít megőrizni a ruhák színét

Most már ti is tudjátok, hogy melyek azok a házi praktikák, amelyekkel bármilyen makacs folt eltüntethető, használjátok bizalommal őket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box