Az orchidea átültetése egyik cserépből a másikba, nagyon fontos dolog. Akkor ültetjük át, amikor a gyökerei már kinőtték az adott cserepet. Ilyenkor egy nagyobb cserepet veszünk az orchidea számára. Nem csak a hagyományos műanyag cserépbe ültetheted át, ha azt szeretnéd, hogy mindenki a virágaidban gyönyörködjön, akkor válassz mutatósabb cserepeket.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, mi mindenbe ültethetjük az orchideát, hogy gyönyörű legyen

1. Üveg cserép

A tapasztalattal rendelkező virágárusok azt javasolják, hogy az orchideát olyan üvegcserépbe ültessük át, amelyen kisebb lyukak vannak, lehetőleg minél több.

2. Fából készült kaspó

Ha fából készült kaspóba ültetjük át az orchideát, akkor ezt a műveletet tavasszal végezzük el, amikor a növény gyökerei aktívan növekednek. Vegyük figyelembe, hogy a fából készült kaspóban az orchidea gyökerei hamarabb kiszáradhatnak, ezért gyakrabban kell locsolnunk.

3. Több orchidea átültetése egyetlen cserépbe

Egy ilyen kompozíció nagyon jól mutat, de van hátránya is, ugyanis a virágok gyökerei összegabalyodnak és ha valamelyik növény megbetegszik, az átterjesztheti a betegséget a többire is. Ha mégis azt szeretnénk, hogy legyen egy ilyen virágkompozíciónk, érdemes cserepestől betennünk minden orchideát egy nagyobb kaspóba. A növények gyökérzete így nem nő össze, mindegyik a saját cserepében van, mégis remekül mutat.

4. Bambusz kosár

Ha bambuszból készült kosárba ültetjük az orchideát, akkor sűrűn kell locsolnunk, mert hamarabb kiszáradhat. Egy ilyen kosarat, mi magunk is készíthetünk.

5. Létra a virágoknak

Az ablakpárkányon elhelyezett virágok gyönyörűek, de sokaknak unalmasnak tűnhetnek. A létrán elhelyezett cserepek a lakás díszei lehetnek.

6. Hálóból cserép

Az orchidea föld nélkül is megél, de ha egy ilyen különleges helyen szeretnénk nevelni, akkor ne feledkezzünk meg róla, hogy gyakrabban kell öntöznünk és a szükséges tápanyagokat is biztosítanunk kell a számára.

7 Dekoratív ágak

A különböző ágakból készült dekoráció nagyon jól mutat az orchidea mellett, csak arra kell vigyázni, hogy az orchidea gyökerei földben legyenek.

Próbáljátok ki ti is ezeket az ötleteket!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box