Egy 16 éves lány 3 bögre zöld teát ivott meg mindennap, mert fogyni szeretett volna, de hirtelen megbetegedett. Az orvosok is nagyon meglepődtek, mikor kiderült, mi okozza a rosszulléteket!

Egy 16 éves brit középiskolás lánynál, egyik napról a másikra, hirtelen fej- és gyomorfájások jelentkeztek, de émelygéstől, hányingertől, csömörtől is szenvedett. Elment kivizsgálásra, ahol húgyúti fertőzést állapítottak meg nála, és antibiotikumos kezelést írtak ki. A gyógyszerek nem hatottak, és még a tünetek is erősebbé váltak. Újabb vizsgálatokat végeztek, és megállapították, hogy a lány sárgaságos.

Később az orvosok nem értették, hogy mi okozhatja ezt, mivel kiderült, hogy a lány nem kaphatta el senkitől a betegséget, hiszen a környezetében senkit sem kezeltek sárgasággal. Egy alapos kikérdezést követően fény derült arra, hogy a fiatal lány kínai zöld teát kezdett el inni, azért hogy karcsúbb legyen. A teafüvet online vásárolta, és naponta 3 csészével ivott belőle, ahogy azt a használati utasításban előírták.

Az orvosok megtiltották, hogy folytassa a teázgatást, és bekérték a termék csomagolását is, hogy megnézzék, mit is tartalmaz a teakeverék. Kiderült, hogy a teafűben megtalálható a „camellia sinensis” nevű örökzöld növény is, ami, főként a nőknél, sárgaságot okoz. A fiatal lányt később kiengedték a kórházból, viszont 2 hónapba telt, amíg a mája teljesen helyrejött.

Az orvosok óvva intenek mindenkit, mert a zöld tea nagy mennyiségű fogyasztása májproblémákhoz vezethet, így csak kis mennyiségben megengedett a teázás.

A hepatitis vírus által okozott májgyulladás tünetei viszonylag enyhék: láz, rossz közérzet, besárgulás, étvágytalanság, ízületi- és izomfájdalmak, fejfájás jelentkezhet. Ha ezek a tünetek 1-2 napnál tovább tartanak, forduljunk orvoshoz.

Egyes hepatitis vírusok szinte semmilyen tünetet nem okoznak, és még a májban sem tesznek jelentős kárt, amely úgy jön helyre, hogy észre sem vesszük. Más vírusok viszont akár májcirózist, vagy májrákot is okozhatnak, ami végzetes is lehet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: filantropikum

Facebook Comments Box