Mindenki szereti, ha az otthonában rend és tisztaság van, de amikor a szőnyegtisztítás kerül sorra, nem tudjuk, mivel lehetne igazán makulátlanná varázsolni. Vannak olyan módszerek, amelyeknek alkalmazásával könnyen eltávolíthatjuk a szőnyegből a pecsétet, ma szeretnénk megismertetni ezek közül néhányat veletek.

Olyan hozzávalókra lesz szükség, amely bármely háztartásban megtalálható és tiszta lesz a szőnyegünk, vegyszerek használata nélkül.

Mind a három módszer hatékony, ezért mindenki azt próbálja ki amely a legmegfelelőbb a számára.

1. Só és szódabikarbóna

Készítsünk egy keveréket sóból és szódabikarbónából, ezzel dörzsöljük át a pecsétes vagy a piszkos részt a szőnyegen. Hagyjuk állni 20 percet, majd porszívózzuk fel. Ez a keverék még a legdurvább zsírfoltokat is eltávolítja.

2. Ecet

Egy liter vízhez öntsünk 100 ml ecetet, mártsunk bele egy szivacsot, majd ezzel dörzsöljük át a szőnyeget. 20 perc elteltével ismét dörzsöljük át a szőnyeget, de most egy száraz ronggyal, majd porszívózzunk fel. Ennek a módszernek a használata után a szőnyegünk olyan lesz mintha új lenne.

3. Tea a sötét szőnyegekhez

A sötétszínű szőnyegeket is tisztítani kell. Forrázzuk le bármilyen teafüvet, majd öntsük le a levét és tartsuk meg a teafüvet, ezzel dörzsöljük át a szőnyeg pecsétes részét. Hagyjuk száradni, majd porszívózzunk fel. Ezt csak a sötét szőnyegen alkalmazzuk.

Mi azt tanácsoljuk, hogy a szőnyegtisztításhoz ne használjatok durva kefét, mert azzal csak rongáljátok a szőnyeget és nem is lehet vele rendesen eltávolítani a pecséteket. Próbáljátok ki ezeket a vegyszer nélküli technikákat a szőnyegtisztításhoz és újból ragyogóan tiszta és friss illatú szőnyeget kaptok.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box