Érdekes

Nagyanyám mondta: ha így főzöm a húst, sokkal hamarabb vajpuha lesz, és még finomabb is, ezt teszem mellé

Hirdetés

A háziasszonyok régi titka: így kell a kemény húst hamar megfőzni.

Minden háziasszony tudja, hogy a kemény húst nehéz megfőzni, sokat kell mellette ülni, míg puhára nem fő és kész nem lesz.

Nagyanyáink azonban tudták, ha a kemény hús főzésekor bele kell tenni a lábasba egy rozsdamentes kanalat, ugyanakkor a főzéshez egy kanál cukrot és egy pohárka pálinkát kell hozzáadni.

Ne aggódj: a pálinka a főzés során elpárolog, aromája azonban megmarad a vízben. Miután a hús jól megpuhult vegyük ki a kanalat és adjuk hozzá a zöldségeket.

Egy másik trükk, amire szükséged lehet: tegyél szódabikarbónát a lábasba, amikor a víz elkezd forrni, ez is tökéletesre puhítja a húst.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Comments