A szem rángása vagy akár a megvatagodtot orr is előjele lehet valami rendellenességnek, ami a szervezetünkben mutatkozik. Érdemes figyelni magunkat a tükörben, hiszen számos betegséget jelez az arcunk.

Az arctérkép nemcsak egy mítosz, igenis érdemes figyelnie annak, aki szeretne ügyelni az egészsége megőrzésére. Az arcunk különböző pontjain mutatkozó elváltozások ugyanis különböző szervi bajokra utalhatnak.

Aáll és a nyak például a hormonháztartást szimboluzálja, így ha itt tapasztalatunk valamilyen elváltozást, lehet, hogy túl sok sót vagy vizet vittünk szervezetünkbe.

Ha a szánk környékén veszünk észre valami oda nem illőt, akkor valószínűleg túlzásba vittük a nehéz, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását, esetleg kevesebbet alszunk mint kellene, vagy többet stresszelünk.

Az arccsont körüli részből a vesék és a tüdők állapotára következtethetünk. Helytelen táplálkozás, túlzott cukorfogyasztás, rendszertelen alvás és dohányzás is okozhat ezen a részen elváltozást. Érdemes kerülni egy időre a méreganyagokat a táplálkozás és a kozmetikumok terén is. Nem beszélve a cigarettáról.

Az orrunkat a szívünkkel állíthatjuk párhuzamba, ugyanis az itt jelentkező bőrprobléma hátterében számos szívbetegség állhat. Érdemes ellenőriztetni a koleszterinszintünket, valamint sok folyadékot inni és rendszeresen mozogni.

Igazán pici terület, de a szemöldök közötti részre is érdemes figyelni, hiszen ez mutatja a májunk állapotát. Ha betegséggel küzdöttünk, és sok gyógyszert szedtünk, akkor megjelenhetnek ezen a területen foltok, ugyanis a máj feladata a különféle szintetikus anyagok lebontása.

Ha kíváncsi vagy rá, mit jelent például ha repedezett az ajkad, vagy ráncos a fülcimpád, esetleg tudni szeretnéd, milyen szervi bajt jelezhet az arc viszketése.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Comments Box