A mai rohanó világban nem elegendő, hogy csak sietve kitakarítjuk az otthonunkat, ez a munka egy kissé több időt vesz idénybe, ha azt szeretnénk, hogy rend és tisztaság legyen.

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány hasznos ötletet a fürdőszoba kitakarításához, kémiai vegyszerek nélkül. Egy darab citrom és egy kevés szódabikarbóna csodákra képes, bármilyen felületet letörölhetünk ezzel a keverékkel és az egészségünket sem veszélyeztetjük.

Most pedig lássuk, hogyan takaríthatunk ki gyorsan és könnyedén

1. Hófehér fürdőkád

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a fürdőkádon lerakódott sárga foltoktól és a kádunk ismét fényes legyen, készítsünk egy tisztítószert. 2 liter meleg vízben oldjunk fel 1/2 pohár ecetet, 1 pohár és 1/4 pohár szódabikarbónát, majd ezzel a keverékkel  kenjük be a kád belsejét, hagyjuk állni rajta 15 percet, öblítsük le hideg vízzel. Az eredmény bámulatos!

2. Tiszta zuhanyrózsa

Ha olyan helyen lakunk, ahol kemény a víz, akkor egy idő után a zuhanyrózsából már nem úgy folyik a víz ahogy kellene, de ez nem azt jelenti, hogy ki kell cserélni, megoldható ez a probléma másképp is. Ha a zuhanyrózsa rögzítve van, akkor öntsünk egy zacskóba ecetet és kössük rá a zuhanyrózsára úgy, hogy teljesen ellepje az ecet, majd hagyjuk állni 2 órán át, ezután pedig öblítsük le meleg vízzel.

3. Tiszta tükör

A fürdőszobai tükröt nagyon könnyen letakaríthatjuk citromlé és szódabikarbóna keverékével. Tegyünk ebből a keverékből egy keveset a szivacsra és töröljük át a tükröt vele. Egy másik hasznos ötlet a tükör tisztításához, ha borotvahabbal áttöröljük. A borotvahab annyira hatásos, hogy nemcsak tiszta lesz a tükör, hanem a párásodást is megelőzi.

4. Tiszta vécé

Készítsünk egy keveréket 10 ml meleg víz, 3 g szódabikarbóna és 2 g citromléből, majd ezzel kenjük át a vécécsészét. Hagyjuk állni rajta pár percig, majd vécékefével tisztítsuk le. Minden lerakódás eltűnik ennek a módszernek a használatával.

5 A vécékefe tisztán tartása

A vécékefe az egyik legpiszkosabb tárgy a fürdőszobai kellékek közül, de tisztán tudjuk tartani egy egyszerű módszer használatával. Meleg vizet, ecetet és szódabikarbónát keverjünk össze, öntsük ezt a vécékefe tartójába és tegyük bele a kefét. Hagyjuk állni egy órán át.

6. Fémfelületek tisztítása

A rozsda foltoktól nem nehéz megszabadulni, ha a foltos területekre szórunk egy kevés sót, majd öntünk rá kevés citromlét. A citromlé feloldja a rozsdát, a só pedig felszívja .Kenjük be a fémfelületeket este, majd reggel öblítsük le hideg vízzel.

7. Tiszta mennyezet

A mennyezeten felgyűlt port és pecsétet könnyen eltávolíthatjuk a következő keverékkel: ecet és víz 1:1 arányban. Mártsunk ebbe a keverékbe egy hosszú nyelű felmosót,vele  töröljük át a mennyezetet. Használjunk szemüveget, nehogy ecet csepegjen a szemünkbe.

Próbáljátok ki a most felsorolt ötleteket, hogy mindig tiszta és friss legyen a fürdőszobátok!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Comments Box