A víz nélkülözhetetlen a földi élethez, létfontosságú összetevője az egészséges életnek. Egy tanulmány szerint az amerikaiak többsége nem fogyaszt belőle elegendő mennyiséget, ami egy sor problémát hozhat magával, pl. fejfájást, rossz leheletet is okozhat.

A javasolt napi mennyiség vízből sokak számára megdöbbentő. Egyes szakértők szerint egy 68 kg-os embernek akár 3,5-4 l vizet is meg kellene innia naponta. Természetesen nemcsak a testsúly határozza meg az ideális mennyiséget. A fizikai aktivitás, az elfogyasztott ételek és italok is befolyásolják. Aki napközben többet mozog, dehidratáló hatással rendelkező kávét vagy alkoholt fogyaszt, sós ételeket eszik, több vízzel kell kompenzálnia a hiányzó folyadékot. Fontos, hogy sose várjuk meg, míg megszomjazunk, már előtte nyúljunk egy pohár vízért!

Igaz, hogy bármilyen víz jobb annál, mintha egyáltalán nem innánk vizet, az éhgyomorra elfogyasztott meleg víz még többet nyújt, mint csupán a szomjúságot enyhíti. Lássuk, melyek az előnyei a jeges vízzel szemben a meleg víznek:

1. Javítja az anyagcserét

Ha a meleg víz az első, amit reggel megiszunk, anyagcserénk azonnal beindul és ezzel együtt a zsírégetés is fokozódik. Ha egy pohár meleg víz nem tűnik túl kellemesnek, adhatunk hozzá citromot, ami ráadásul hatásait is fokozza.

2. Csökkenti a menstruációs görcsöket

A víz hője javítja a vérkeringést, segít ellazítani az izmokat, ezzel enyhíti a görcsöket. Fogyassuk naponta az izomgörcsök ellen.

3. Fertőzések ellen

A meleg víz nemcsak a baktériumokkal szemben hatékonyabb, mint a hideg víz, de támogatja a szervezet természetes védekezőképességét a fertőzésekkel szemben. A meleg víz fokozza a vérkeringést, csökkenti a nyálkaképződést az orrüregben és a torokban, megnehezítve ezzel a fertőzések kialakulását.

4. Javítja az emésztést

A meleg víz segít lebontani és kiüríteni a szervezetből az ételekből származó olajokat. Reggel éhgyomorra elfogyasztva biztosítja a rendszeres székelést is.

5. Természetes méregtelenítő

A meleg víz nagyszerű természetes méregtelenítő. Növeli a testhőmérsékletet, fokozza a vérkeringést, ezzel segít a szervezetnek magától megszabadulni a méreganyagoktól a verejtékezés és a kiválasztás útján.

Ezen okok mellett azonban számtalan egyéb nyomós érv is van, ami a vízfogyasztás mellett szól, beleértve szerveink egészséges működését.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Comments Box